Nyhet | 2012-07-27 | 08:50

Körglädje på Fallens Dagar i Trollhättan

Fallens Dagar i TrollhättanTrots att nyckfullt väder inledde årets Fallens Dagar i Trollhättan kom 100 000 besökare och Vattenfalls tält stod aldrig tomma. Mer än 900 personer tävlade i frågetävlingen och Vattenfalls Volvo V60 plug-in-Hybrid kördes flitigt.

– Fallpåsläppen var huvudattraktionen men vi hade många olika aktiviteter att bjuda på och det var en positiv stämning bland besökarna, säger Carmen Wargborn, strategisk projektledare för lokal och regional sponsring på Vattenfall.

En lång historia

Vattenfalls devis ”Det finns energi i långsiktigt engagemang” var något som besökarna verkligen kunde ta till sig, menar Carmen Wargborn. För mer än 100 år sedan grundades Vattenfall i Trollhättan och i år arrangerades Fallens Dagar för 54:e gången.

– Fallens Dagar betyder mycket både för orten men också för Vattenfall. Orten är en förutsättning för vår verksamhet och vi är också en stor arbetsgivare. Vi är stolta över att kunna visa det för alla besökare och anställda, säger Carmen Wargborn.

Volvo V60 Plug-in Hybrid Volvo V60 plug-in Hybrid lockade många bilentusiaster   

Inte bara fallen lockade besökare till Trollhättan. Några besökarna kom enbart för att få provköra nya Volvo V60 plug-in Hybrid.

– Trots placeringen på Drottningtorget kom besökarna i en jämn ström. Många var motorintresserade men vi fick också frågor om våra laddlösningar, om solceller och solfångare, säger Helena Åkerlind, ansvarig för eventet på Vattenfall.

Idrottstalanger på plats

Många besökare följde med på rundvandringen i vattenkraftverket Olidan. Andra ville träffa fyra blivande idrottsstjärnor. Kanotisten Fredrik Schill, fäktaren Emma Samuelsson samt badmintonspelarna Emma Wengberg och Emelie Lennartsson är alla med i Vattenfalls olympiska talangprogram och satsar på OS i Rio 2016.

– I dag känner inte alla till dem, men vi delade ut en liten folder om vårt talangprogram där besökarna kunde få deras autografer. Många väntar med spänning för att se hur det kommer att gå för våra talanger, säger Helena Åkerlind.

Mer information

Vattenfalls olympiska talangprogram
Vattenfalls nya bil - Volvo V60 Plug-in Hybrid