Nyhet | 2008-04-08 | 14:00

Kreativa elever ställde ut projektarbeten om energi

Under våren har eleverna i årskurs 9 på Bua-, Väröbacka- och Bläshammarskolan jobbat med projektarbeten i samarbete med Ringhals och Södra Cell. Satsningen sker inom SKAL-projektets ram – skola och arbetsliv i samverkan.

Den 19 mars var det dags för eleverna att ställa ut sina alster i Ringhals Infocenter. Elever och besökare fick sedan rösta fram bästa Ringhals-projekt och bästa Södra Cell-projekt. Engagemanget från eleverna var stort och många hade valt att arbeta med kärnkraftsfrågor. Projektarbetena omfattade allt från uranbrytning till intervjuer med Ringhals närboende.

Bakgrunden är att skolorna i Varbergs kommun har tagit bort praon för eleverna i grundskolan. Istället har ett nytt koncept utvecklats som ökar samarbetet mellan skola och arbetsliv. Förhoppningen är att detta ska bli ett långsiktigt samarbete.
För företagens del är samarbetet ett bra sätt att marknadsföra arbetsplatserna, samtidigt som eleverna får en inblick i arbetslivet och vilka krav som ställs inför framtida jobbmöjligheter.

Samuel Vikström, Ringhals - Jenny Eriksson, rektor Väröbackaskolan - Gert-Åke  Carlsson Ringhals

Samuel Vikström, Ringhals tillsammans med Jenny Eriksson, rektor på Väröbackaskolan och Gert-Åke "Laxen" Carlsson, Ringhals var nöjda med elevernas resultat.

....... och några exempel på projektarbete:

En nöjd elev!

Många projektarbete handlade om kärnkraft.

Det verkar ha gått åt en hel del med choklad!

Student på Ringhals