Nyhet | 2009-07-13 | 16:30

Laddstolpar installerade i Göteborg och Stockholm

Vattenfall samarbetar med Volvo Personvagnar för att utveckla plug in-hybridbilar som kan köras både på el och diesel. För att kunna testa och ladda bilarna så har laddstolpar nyligen monterats upp både på Volvo Personvagnars område i Torslanda och vid Vattenfalls kontor i Råcksta.

Volvos och Vattenfalls plug in-hybridbil, i detta utförande en V70, laddas vid Vattenfalls laddstolpe utanför Volvohallen, Torslanda.

Volvos och Vattenfalls plug in-hybridbil, i detta utförande en V70, laddas vid Vattenfalls laddstolpe utanför Volvohallen, Torslanda.


Nyligen monterades två av Vattenfalls laddstolpar upp på Volvo Personvagnars område i Torslanda utanför Göteborg. En likadan laddstolpe har också monterats upp utanför ingången till Vattenfalls kontor i Råcksta i början av juli.

De laddstolpar som nu monteras har inget betalsystem utan den som laddar sin elbil vid dem kommer att få sitt drivmedel utan kostnad. Fler laddstolpar kommer att monteras i anslutning till Vattenfalls kontor framöver.

I det gemensamma bolaget finns ett antal demonstrationsbilar och snart ska de första börja testköras. Sedan väntar en utvärdering. Syftet med användartesterna är att kartlägga körmönster och få information om hur, var och när bilförare vill ladda sin plug-in-hybrid.