Nyhet | 2010-08-11 | 09:00

Lågenergilampor minskar flimmerproblem i Avesta

Vattenfall erbjuder gratis lågenergilampor till sina kunder i Avesta med omnejd för att minska problemet med flimrande belysning.

Under augusti till oktober kommer Avestas elnät att påverkas av verksamheten vid smältverket Outokumpu. Det innebär att lamporna kan flimra för Vattenfalls kunder som bor i området. Ett sätt att minska problemet är att byta ut glödlampor mot lågenergilampor som är mindre känsliga för den här sortens påverkan.

Outokumpus utrustning som ska skydda mot flimmer fungerar för närvarande inte som den ska . Eftersom Vattenfalls kunder kan komma att påverkas av störningarna i elnätet har vi beslutat att erbjuda gratis lågenergilampor. Från och med onsdag kan de Vattenfallkunder som upplever problem med flimrande glödlampor i hemmet hämta lågenergilampor på biblioteket i Avesta, Kungsgatan 32, öppet vardagar 9.00-18.00 och lördagar 10.00-14.00. Upp till fem lampor per hushåll får man hämta.

– Vi gör allt som är möjligt för att minimera problemet i våra nät så att Outukumpu kan driva sin verksamhet utan att våra övriga kunder ska bli lidande, säger Lars Edström, chef för Vattenfall lokalnät i Sverige.

– Ett sätt är att göra tillfälliga omkopplingsåtgärder i våra nät, och ett annat som vi nu vill pröva är att dela ut glödlampor. Den som byter ut sina glödlampor mot lågenergilampor gör ju samtidigt en insats för klimatet, säger Lars Edström.

För vidare information, kontakta:

För mer information kontakta Lars Edström, chef Lokalnät Vattenfall, tel. 0705-70 91 77

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, press@vattenfall.com

Pressmeddelandet i pdf-format (38 kB)