Nyhet | 2013-08-16 | 08:37

Lena och Virginija vann en olympier

Trefaldige OS-guldmedaljören Tomas Gustafson förstärker sitt stafettlag i Vattenfall World Triathlon Stockholm 2013 med Lena Mandahl och Virginija Karrenbauer.

De segrade i Vattenfalls slogantävling ”Vinn en olympier” och vann priset att ingå i skridskokungen Tomas Gustafsons triathlonlag, som tävlar i Stockholm den 25 augusti.

– Jag trodde att det var någon som skojade när Tomas ringde upp mig och sa att jag hade vunnit, säger Lena Mandahl, 47, från Uppsala.

Tävlingsjuryn tyckte att hon och Virginija Karrenbauer hade de bästa motiveringarna till varför just de förtjänade att tävla tillsammans med Tomas Gustafson.

Lena Mandahl har tidigare erfarenhet av att simma i öppet vatten och får ta den inledande simsträckan i Tomas Gustafsons sprintstafettlag. Hon kommer att simma 750 meter och sedan växla över till Tomas Gustafson som kör cykeldistansen på 20 kilometer. Han lämnar sedan över till Virginija Karrenbauer, 44 år från Älta, som avslutar med fem kilometer löpning. Hon har gjort en individuell triathlontävling tidigare, men varken hon, Tomas Gustafson eller Lena Mandahl har deltagit i en sprintdistansstafett på en så stor triathlontävling tidigare. Alla tre träffades i Stockholm den 13 augusti för att planera och lägga upp taktik inför loppet.

– Nu håller vi självklart tummarna för Team Tomas Gustafson säger Carmen Wargborn, Vattenfalls projektledare för årets upplaga av Vattenfall World Triathlon Stockholm.

Vattenfall World Triathlon Stockholm avgörs helgen den 24 och 25 augusti och samlar världens bästa triathleter. Samtidigt är det en triathlonfest för tusentals motionärer. Banan är unik med simning vid Stadshuset, cykling runt Riddarfjärden och löpning i Gamla stan med målgång nedanför Slottet.

– En av våra ambitioner med titelsponsorskapet av Stockholm Triathlon är att visa att triathlon är en folklig och rolig sport som med sina olika distanser och svårighetsnivåer passar många.