Nyhet | 2012-04-10 | 11:00

LIA-studenten som kom för att stanna

Gustav Eklund gick en inköpsutbildning på Campus i Varberg och kom till Ringhals som praktikant. Det hela slutade med en anställning på inköpsavdelningen.  

Gustav Eklund 

Gustav kommer ursprungligen från Kalmar, men hamnade i Varberg på grund av kärleken. Han hade tidigare jobbat inom inköpssfären, men bestämde sig för att gå en formell utbildning på Campus år 2006. Två år senare fick han anställning på Ringhals – och detta är han inte ensam om. Totalt har fyra unga personer anställts som ett resultat av samarbetet med inköpsutbildningen på Campus.  

Inköpsavdelningen tar varje år emot flera LIA-studenter från utbildningen Inköp och supply management på Campus i Varberg. LIA står för Lärande I Arbete. Studenterna har tre praktikperioder under sin tvååriga utbildning.  

 – Under praktikperioden får man ett specifikt projekt eller problem att lösa och det är utvecklande, säger Gustav.  

Dessutom får praktikanterna pröva på olika delar av den ordinarie verksamheten.  

– De får göra det mesta en inköpare bör kunna, säger Gunnel Nyström på Ringhals inköpsavdelning som fungerar som ansvarig och coach för LIA-studenterna.  

Gunnel Nyström
Gunnel tycker det är en fantastisk förmån att få se vad studenterna går för och att få hjälpa skolan genom att bereda flera ungdomar chans till praktik.  

Gustav tycker också det ger fördelar för Ringhals.  

– Det är bra för verksamheten att bli påmind om världen utanför Ringhals. Studenterna kan exempelvis bidra med alternativa lösningar till hur man kan attackera ett problem, säger han.  

Han upplever att de studenter som en gång gjort en LIA-period på Ringhals gärna kommer tillbaka fler gånger.  

Läs mer
Jobba på Ringhals

Campus Varberg (nytt fönster)