Nyhet | 2009-06-04 | 16:05

Lillgrunddagen drog närmare 1000 besökare

Lördagen den 30 maj var det födelsekalas i Klagshamn. Vattenfall i samarbete med Siemens, Marinen och Sjövärnskåren bjöd närboende och intresserade att fira att det är ett år sedan vindkraftparken Lillgrund invigdes.

Lillgrunddagen drog närmare 1000 besökare

Dagen visade på ett positivt mottagande av Lillgrund bland Malmöborna. Det vackra vädret gjorde säkert sitt till, men besökarantalet tyder på att skåningarna tycker om sin vindkraftpark i Öresund.
- Det är så vackert på natten. Belysningen på verken gör att det blir ett tjusigt ljusspel över himlen, som en av besökarna, som har utsikt över parken från sitt fönster hemma, uttryckte det.

Närmare 1000 personer kom till Lillgrunddagen i Klagshamn. De flesta besökarna kom från Malmö med omnejd och de passade på att gå tipspromenad, titta på filmen om Lillgrund och delta i tävlingar och barnaktiviteter. Lyckliga var de som vann en vindsnurra i papp som blåste friskt i den alltmer tilltagande vinden.

Många passade även på att besöka Siemens, som visade upp den utrustning de använder när de arbetar ute i parken. Marinen, som också delar lokaler med Vattenfall i Klagshamn, hade satt upp en liten sjöcentral.

Lillgrunddagen drog närmare 1000 besökare

Vid kajen guppade båtar från Marinen, Sjövärnskåren och Siemens som de som ville fick gå ombord på. Men det de allra flesta kom för var nog ändå chansen att få åka ut med båt till Lillgrund. Kön till biljettståndet ringlade stundtals ett tiotal meter och de åtta turerna var snart fullsatta. I väntan på sin båtavgång gick framför allt barnfamiljerna över till andra sidan hamnen, där Klagshamns föreningsliv arrangerade ponnyridning, sålde lotter och serverade våfflor.

En fin dag i vacker miljö fylld av trevliga möten.