Nyhet | 2009-10-22 | 15:00

Linda vann Trollhättemoppen

Linda Lopez heter den lyckliga vinnaren i Vattenfalls energitipstävling som pågick under Fallens Dagar i Trollhättan. Priset var en elmoped som hon kan färdas över sju mil på innan hon måste ladda den på nytt.

I samband med Fallens dagar närvarade Vattenfall med en turnerande paviljong som visade hur Vattenfall arbetar med olika energikällor, hur privatpersoner kan effektivisera sina energilösningar i hemmet och hur Vattenfall arbetar för att nå en klimatneutral energiproduktion 2050.

I paviljongen gick det att medverka i en tävling där uppgiften var att motivera vad man kan göra för miljön i hemmet eller på arbetsplatsen. Priset var en elmoped.

Juryn föll för Linda Lopez motivering att på ett tidigt stadium utbilda våra barn i att tänka på miljön. På sikt kommer det att leda till att medvetandet ökar och att miljön kan påverkas i rätt riktning. Linda framhöll också vikten av att i sin vardag leva med miljön i åtanke. Sortera skräp, byta till lågenergilampor och att återanvända saker. Dessutom uppmanar hon till att leka med barnen istället för att parkera dem framför tv eller dator.

- Jag trodde först inte att det var sant att jag vunnit. Först måste jag nog träna lite mopedkörning hemmavid men efter det är det troligt att jag tar mopeden till arbetet, berättade den lyckliga vinnaren när hon hämtade sin blåa elmoped hos Vattenfall i Trollhättan.

Linda Lopez, elmoppevinnare

Linda Lopez säger att hon lever som hon lär genom att tänka på miljön i sin vardag och att lära sin 8-årige son Alex att göra likadant.

- Alex blev om möjligt ännu gladare än jag över mopeden. Kanske tänker han att han kan låna moppen när han blir äldre, säger Linda och skrattar.