Nyhet | 2007-05-18 | 08:25

Linnéjubileet i Uppsala

- Vattenfall har omfattande verksamhet i Uppsala, och det är därför naturligt för oss att medverka i Linnéjubileet som ett led i vår strävan att utveckla dialogen med kunder och allmänhet och bidra till en positiv händelse som sätter Uppsala i fokus. I anslutning till Linnéjubileet får vi möjlighet att visa vår verksamhet och vårt omfattande miljöarbete.

Vi hoppas att vårt deltagande ska bidra till att Uppsalaborna uppfattar Vattenfall som en kundinriktad miljömedveten leverantör av fjärrvärme och el säger Stefan Persson, chef för Vattenfalls värmeverksamhet i Uppsala.

”Det är viktigt för Uppsala Kommun att det lokala näringslivet är med som huvudvärdar tillsammans med arrangörerna. Därför tycker vi att det är positivt att Vattenfall, som är en viktig samarbetspartner till Uppsala Kommun, engagerar sig i jubileet”, säger stadsdirektör Kenneth Holmstedt.

Hela jubileumsveckan 20-27 maj blir en enda stor fest

Vaksala Torg omvandlas till dans- och konsertarena med en kunskapsmarknad och filmvisning.

Linnés födelsedag 23 maj är en nationell högtidsdag då bland annat kungafamiljen och kejsaren av Japan besöker Uppsala.

Vattenfall är stiftare och belysningssponsor för Rosenparken som byggts mellan Saluhallen och Upplandsmuséet med sin asptrappa. Installationen stödjer Upplands landskapsfisk aspen att återvandra till sina ursprungliga lekplatser. Den världsberömde fotografen Lennart Nilsson inviger parken torsdagen den 24 maj kl 14.00 i en högtidlig ceremoni.

Vattenfall är bland annat huvudvärd för konsertkvällen med folkmusikgruppen Väsen på Vaksala Torg fredagen den 25 maj kl 18.00, för samtalet mellan naturfilmaren Mattias Klum och Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson om klimatet kl 21.15. Direkt efter samtalet visas Mattias Klums och Folke Rydéns dokumentärfilm ”Expedition Linné” kommer att visas på storbildsskärm.

Vattenfall är också huvudvärd för Stora Torgets och gågatans utsmyckning ”Smyckad stad” under festveckan 20-27 maj 2007.

Den 20-21 maj och 25-27 maj finns vi på Stora Torget

Träffa Kundservice och ställ frågor om el och fjärrvärme samt få tips och råd om energisparande. Du kan också vinna biljetter till Expedition Linné.

Den 22-24 maj är vi på Vaksala Torg

Vattenfall bjuder på aktiviteter fyllda med energi. Ta på dig stolpskor och hjälm och klättra i elstolpe, ta en bild med värmekameran eller var med i vår tävling och svara på frågor om energi, miljö och klimat.


Här kan du se programmet i detalj