Nyhet | 2008-07-16 | 15:00

Många besöker Ringhals i sommar

Vad ska du göra i sommar? Ta med dig familjen till Infocenter och lär dig mer om Ringhals och kärnkraft, se filmen, gå i utställningen och ta en fika i vårt café. Vad sägs om storfavoriten ”eltåget” som på 20 minuter tar dig runt på en guidad tur runt hela anläggningen!

Förutom kärnkraft tar vår utställning upp alla Vattenfalls energislag, bland annat vindkraft. Vill du se lite mer av verksamheten ska du passa på att boka in dig på en av våra turistvisningar på onsdagar som också är gratis. På dessa ingår även information och besök i simulatorn.

SIgvald Hallberg visar runt i simulatorn på Ringhals

Paret Ann och Håkan Resare och deras vän Erik Hjelmqvist är en trio glada pensionärer från Frillesås som har varit på Infocenter förut.

Glada besökare på Ringhals

Alla tre var nöjda med besöket. Erik tyckte att filmen var mycket informativ med förbluffande siffror över bland annat det kolossala antalet människor som jobbar på anläggningen.
– Det var roligt både för unga och gamla, säger Ann.

Nu under fredag och lördag 19-20 juli finns informatörer från Ringhals på Wheels & Wings i Varberg. Kom gärna förbi vårt tält om du vill veta mer om vår verksamhet!

Utställningen i Infocenter är öppen alla helgfria vardagar kl 9-15 Eltåget

Till och med vecka 31 kör eltåget turer på vardagar kl 11.00-13.00. Barn under 12 år får inte åka utan sällskap av målsman. Legitimation ska visas i samband med turen.

Eltåget på Ringhals

Turistvisning

Visningar genomförs den 23 juli och 30 juli. Anmälan gör du på tel 020-662010 senast kl 12.00 dagen innan besöket. Samling i Infocenter kl 13.00.
I besöket ingår en allmän information av informatör, film och tågtur inne på Ringhals område.
För tågturen gäller regler enligt ovan.

Karta och vägbeskrivning till Ringhals (nytt fönster)