Nyhet | 2012-10-25 | 12:00

Många besökte Höstsalongen

Det har varit premiär för årets Höstsalong på Ringhals. Det var uppskattat och många kom för att se kollegornas olika konstverk som ställdes ut.

Höstsalongen är en konstutställning där alla som arbetar på Ringhals får delta. I år medverkar åtta utställare och besökarna får se målad konst, fotografier och textilt hantverk. Närmare 400 anställda besökte Höstsalongens första dag och fler väntas då vernissagen pågår till 31 oktober.
– Det har varit lyckat. Det var flera besökare som kom fram till mig och sa att de vill medverka nästa år. Det är jätteroligt, säger Ann-Sofie Gustavsson som är ansvarig för Höstsalongen.

Under Höstsalongens första dag ställde Mattias Gullström ut några av sina Koifiskar. Förutom Mattias medverkade också Annika Örnborg och Erika Falkenstörm med sina fotografier, Stibbe Johansson, Lena Karlsson, Elenor Båtsman och Olga Nilsson med målad konst samt Lisen Båtsman med textilt hantverk.
– Det är kul att utställning har stor variation, det finns många duktiga, säger Catarina Nordlöf som arbetar som projektledare.

Höstsalong 2012

Olga Nilsson, som arbetar med säkerhetsanalyser, ställer ut sina tavlor för första gången och hon tycker att Höstsalongen är ett roligt event.
– Jag tycker det hade varit roligt om fler på Ringhals var med och ställde ut sina verk, säger Olga.

Tidigare har Höstsalongen anordnats varje år men framöver kommer den att hållas vartannat år istället, berättar Ann-Sofie.
– På så sätt får utställarna längre tid på sig att förbereda. Det vore kul att det till nästa gång blir en större bredd på utställningen än vad det var i år. Ett år var det en som ställde ut en motorcykel som han byggt själv, säger Ann-Sofie.