Nyhet | 2011-03-17 | 08:00

Med problemlösning på schemat

Det gäller att hålla tungan rätt i mun och ritningen rätt för att få ordning på skruvar och muttrar. På schemat för åttondeklassarna från Bläshammars skola står denna dag problemlösning. Klassrummet är utbytt mot Ringhals Infocenter.  

Åttondeklassare från Bläshammars skola  
I samarbete med Södra Cell Värö ordnar Ringhals praktikdagar för åttondeklassare från skolorna i Bua, Väröbacka och Bläshammar. Detta som ett alternativt sätt för eleverna att få inblick i arbetslivet, eftersom praon inte längre finns kvar i Varbergs kommun.  

 Ventilkurs på Ringhals
Efter ett inledande teoripass är uppgiften att sätta ihop isärplockade ventiler med hjälp av ritning. På Ringhals finns cirka 60 000 ventiler och eleverna får stifta bekantskap med de tio vanligaste typerna.  

Kolla att alla delar är med 
– Läs alltid ritningen först och kolla så att alla delar finns med, instruerar Gert-Åke ”Laxen” Carlsson från Ringhals kommunikationsavdelning. Alla som har skruvat ihop en IKEA-möbel vet hur jobbigt det är om det fattas eller blir över en skruv eller bricka som sen visar sig behövas för att man ska kunna använda bokhyllan eller vad det nu är.  

Skyddsutrustning på  
Några tävlingsmoment under dagens lopp håller intresset på topp hos eleverna. Här gäller det att trots heltäckande skyddsutrustning kommunicera med sin kamrat för att lösa en uppgift på kortaste tid. Samuel Vikström från Ringhals är tävlingsledare.     

Klädd för tävling
Egentligen handlar praktikdagen om vardagskunskap, samarbete och logiskt tänkande. En uppskattad skoldag utöver det vanliga som kanske ger nya infallsvinklar på framtida yrkesval.

Spännande utställning i Infocenter 
Den nya stora pekskärmen i Infocenters utställning lockade förstås och gav ny kunskap.  

Läs mer 
Om Ringhals studentaktiviteter
Välkommen till Ringhals på besök