Nyhet | 2013-06-20 | 16:19

Nätverk för unga i kärnkraftsbranschen på besök i Forsmark

Anna Gunnarsson, Raquel Ochoa och Svetlana KovablevaAnna Gunnarsson från Fave, Sverige, Raquel Ochoa, UPM, Spanien och Svetlana Kovableva, Scientific and Engineering Centre for Nuclear and Radiation, Ryssland på besök i Forsmark. 

Under tisdagen besökte deltagare från den europeiska kärnkraftskonferensen, ENYGF, Forsmark.

Forsmark har som sponsor till ENYGF 2013, tillsammans med andra Vattenfallbolag, gjort Vattenfall till en av konferensens två huvudsponsorer. Genom detta samarbete arrangerade Forsmark ett studiebesök för deltagare under konferensens andra dag.

VD Stefan Persson hälsade besökarna välkomna.

– Forsmark och kärnkraftsbranschen behöver välutbildade och engagerade människor i framtiden, så ni är verkligen behövda och varmt välkomna hit, sa Stefan Persson.

Syftet med ENYGF är att skapa ett nätverk för människor under 36 år i kärnkraftsbranschen. Många av deltagarna som besökte Forsmark var under 30 år och kom från olika länder, bland annat från Spanien, Ryssland och Storbritannien.

– Det här är första gången jag besöker att kärnkraftverk. Det ska bli intressant. Jag ser också fram emot att höra om det planerade slutförvaret för använt kärnbränsle. Det är ett mycket aktuellt och hett ämne i Storbritannien, sa Chris Kiely, från Nuclear Graduators i Storbritannien.

Deltagare i ENYGF besöker ForsmarkRobert Meechan, Simon Fost, William Sampson, Keval Dattani, Chris Kiley, Adam Fizmaurice and Claire Marshall från Nuclear Graduators i Storbitannien.

ENYGF anordnas av en kommitté med representanter från ett stort antal företag inom kärnkraftbranschen och pågår mellan den 17 och 20 juni i Stockholm.

Läs mer om ENYGF 2013