Nyhet | 2008-07-22 | 08:00

Nostalgifest för hela familjen

Ringhals var på plats när bilintresserade och semesterfirare i alla åldrar besökte Getteröns flygfält i Varberg i helgen för den stora festen Wheels & Wings.

I år var det rekord bland besökare, hela 22 000 människor. I solens sken kunde man förutom att skåda vackra amerikanska bilar från framförallt 50- och 60-tal, även se motorcyklar, flyguppvisningar, besöka en marknad och en utställning med gamla flygplansdelar. För den energiintresserade fanns Ringhals tält med frågetävling och information.

Här presenterar vi vinnarna i vår tävling:

  • 1. Görgen Gustavsson, Ed
  • 2. Inga-Lill Åhs, Göteborg
  • 3. Rebecka Eriksson, Lidköping

Grattis!

Wheels & Wings

Killarna testar sina energikunskaper i vår frågetävling. Priset var en mekanisk mobilladdare som man laddar genom att veva upp den. Vi delade även ut lite broschyrer och godis och svarade på frågor under dagarna.

Buick Electra -59

I en Buick Electra -59 sitter fyra coola killar från Sällstorp. På förarsidan sitter Claes Runesson som även är son till ägaren Kjell Runesson. Bredvid honom sitter Simon Ingvarsson. I baksätet behöver man inte trängas, närmast i bild sitter Markus Ingvarsson och sedan Johan Runesson.

Kjell Runesson

Att bilen är nyputsad är a och o, enligt Kjell Runesson. Kjell har tidigare varit med och arrangerat Wheels & Wings.

Flyguppvisning med Pitts S2

Under dagen fylldes sommarhimlen av ett antal flyguppvisningar, bland annat denna Pitts S2 som visade upp avancerad flygning. Häftiga loopar till fröjd för många flygälskare.

Oldsmobile delta 88 -79

På en Oldsmobile delta 88 -79 sitter ett gäng motorburen ungdom från Tranemo och stortrivs i fredagssolen.

Hot roads (en ombyggd bil)

AD-center var med och sponsrade helgens evenemang. Här ser vi vd Bertil Mellgren till vänster, tillsammans med Claes Lindblom framför en så kallad Hot roads (en ombyggd bil). Detta är en Nostalgi Drag Racing Opel Manta -76.

Wheels & Wings för hela familjen

Wheels & Wings är något för hela familjen. Pappa Martin Viktorsson från Varberg har byggt denna fantastiska skönhet av en gammal elektrisk rullstol. I bilen sitter döttrarna Ebba, 3 år och Alva, 9 månader.

Sune Andersson är flyghistoriskt intresserad.

I flygklubbens hangar kunde man se en utställning om ett störtat plan. Det uppgrävda planet är en P51 Mustang som störtade 15 april 1944 i Laholmstrakten. Sune Andersson är flyghistoriskt intresserad och är också en av dem som grävde upp planet 1992. Planet låg på 6,5 meters djup.

Marknad med allt från reservdelar till amerikanska bilar.

Förutom bilar sträcker sig en marknad längs med vägen på flygfältet. Här säljs allt från reservdelar till amerikanska bilar.

Evenemanget från ovan

Om man delar tält med Varbergs flygklubb som anordnar Wheels & Wings kan man ibland få förmånen att se Varberg från ovan. Här ser vi hur evenemanget breder ut sig på Getterön.