Nyhet | 2013-07-02 | 13:30

Nu är det sommar på Ringhals

Även om besöksverksamheten pågår året runt på Ringhals så börjar den riktiga turistsäsongen först i juli. Då startar det populära besökstågets tidtabell och Annica, Ludwig och Margot var med på årets första tur.

Margot, Annica och Ludwig i tåget

Mormor Margot, mamma Annica och Ludwig besökte Infocenter och tog en tur med eltåget.

Varför familjen valde att besöka just Ringhals beror främst på att Ludwig börjat med teknik i skolan och därför fått upp ögonen för el och maskineri.  

Eftersom mamma Annica besökt Ringhals tidigare visste hon att Ringhals har en besöksverksamhet och båda tyckte att det skulle vara en trevlig utflykt.  

De erkänner däremot med ett skratt att det halvmulna vädret var avgörande för att de skulle lämna badstranden på campingen där de bor. I fokus för deras utflykt står Ringhals populära besökståg.

– Det ska bli spännande att få åka in och se anläggningen, säger de alla tre.

Efter tågturen på Rinhals

När tågturen är slut är familjen nöjd och belåten. Ludwig är imponerad över hur stort allting är och Annica överraskad över det stora antalet människor som jobbar på Ringhals. Mormor Margot känner sig dessutom lättad över hur säker anläggningen verkar.  

Att de fick åka med premiärturen var såklart extra roligt och i familjen är alla överens om att tågturen var över förväntan.

– Killen som körde var trevlig och jätteduktig!  

Ringhals besökståg kör varje vardag mellan 1 juli och 9 augusti. Avgångarna är klockan 11, 12, 13 och 14. I Infocenter finns dessutom en utställning och filmvisning som är öppen för besökare klockan 9-15.

Läs mer
Sommarens aktiviteter i Infocenter