Nyhet | 2010-06-15 | 14:19

Nu blir det kallare i centrala Uppsala

Fjärrkylan expanderar i Uppsala. Vattenfall lägger nu ner nya ledningar för kyla på Stora torget. För att minimera störningar i trafiken och för näringsidkare så dras ledningarna 6-10 meter under marken.

Lagom till att sommarvärmen kommer, så sprider sig kylan i centrala Uppsala. Vattenfall drar ledningar till lokalerna i city för att förbereda för anslutningar till fjärrkyla.

- Nu börjar näringslivet komma igång igen efter den finansiella svackan och vi ser ett ökat intresse för att ansluta sig till fjärrkylan. Det är ett bekvämt, miljömedvetet och tyst sätt att få ett behagligt inneklimat även varma sommardagar, säger Adrian Berg von Linde, chef för Vattenfall Heat Uppsala.

Det kommer att ligga ledningar och slangar på gågatan längs Svartbäcksgatan de närmaste dagarna, men det kommer inte att bli några stora gropar. För att störa trafik och näringsidkare så lite som möjligt och dessutom vara aktsamma om de historiska värden som finns överallt i Uppsala, kommer ledningen att tryckas fram 6-10 meter under marken. Metoden kallas styrd borrning.

Arbetet på Stora torget kommer att pågå till och med vecka 26.

För vidare information, kontakta:
Adrian Berg von Linde, chef Vattenfall Heat Uppsala, telefon 070-246 71 49
Therése Sandström, medieansvarig Vattenfall Heat Nordic, telefon 070-28 21 670