Nyhet | 2009-09-24 | 07:52

Nya elevingenjörer på plats

En ny grupp elevingenjörer finns nu på plats vid Forsmarks Kraftgrupp. I september påbörjade de den ett och ett halvt år långa internutbildningen elevingenjörsprogrammet.

Elevingenjörer 2009

Efter en gallring av de 111 personer som sökte platserna till elevingenjörsprogrammet är nu tolv män och fem kvinnor redo att påbörja utbildningen, och målet för dem är självklart - en lång och lärorik tid på kärnkraftverket.

I slutet av augusti anlände de 17 kunskapstörstande elevingenjörerna till Forsmark, majoriteten från länet men även från Gällivare i norr till Lund i söder.
– Målet är att denna grupp ska gagna företaget och utveckla individerna på så sätt att de ska bli intressanta för alla avdelningar på Forsmark, säger Richard Grönlund, chef för elevingenjörsprogrammet.

Frida Gardemyr, Umeå, har under året gjort sitt examensarbete vid Forsmarks Kraftgrupp och såg fram emot utbildningen.
– Mina mål med utbildningen är att få en solid grund att stå på, lära mig mycket och att det ska leda till en lång karriär här, berättar Frida.

Elevingenjörsprogrammet introducerades av Forsmarks Kraftgrupp hösten 2007. Det är en ett och ett halvt år lång internutbildning för nyrekryterade högskole- och civilingenjörer. Gruppen som anställdes 2007 avslutade sin utbildning i våras och arbetar nu på olika avdelningar i företaget.

Elevingenjörer 2009

Frida Gardemyr, Henrik Pedersen, Björn Rohde, Mattias Lindblad, Johan Eriksson, Johanna Yngve T, Johan Rudolfsson, Fredrik Häggbom, Sebastian Malmström, Per Blomberg, Samira Shafie, Patricia Kovatcheva, Tsen-Che Chu, Johan Fryxell, Robert Kniström, Patrik Lundgren, Sandra Höglund.

Text och foto: Johan Persson


Läs mer om elevingenjörsprogrammet