Nyhet | 2010-10-11 | 16:55

Nya verket lockade rekordmånga

I fredags invigdes nya kraftvärmeverket i Jordbro av kommunalpolitiker, Vattenfallare och entreprenörer. På lördagen fick närboende och kunder besöka anläggningen på öppet hus. Och det gjorde de med råge, det var full fart på området från öppning till stängning.

Många besökare kom på invigningen
Under dagen kom ungefär 600 besökare till anläggningen. De guidade turerna av nya kraftvärmeverket gick på löpande band från klockan 10 till halv 4. 

– Det var tydligt att våra besökare hade kommit för att lära sig mer om verket och att få se det. Många kunder och närboende har följt projektet och ville nu se vad resultatet blivit. Vi fick mycket uppskattning för att man kunde komma in och titta i anläggningen, konstaterade Jörgen Engström, sponsor för projektet och en av dem som guidade under dagen.

Guidningen av anläggningen och att pröva på att klättra i en elstolpe lockade flest. Till de aktiviteterna var det långa köer under dagen. Dessutom fanns många andra aktiviteter på området. Besökarna kunde bland annat få energitips av Vattenfalls energirådgivare, diskutera Vattenfalls värme- och elpriser, ställa frågor om sin värmeväxlare och titta in en elbil.

– Besökarna kom, stämningen var god, vi kunde ge information om många av Vattenfalls verksamheter och vi känner att vi har bidragit till en positiv bild av Vattenfall, summerar Conny Swensson, på kommunikationsavdelning och ansvarig för helgens event.