Nyhet | 2007-06-01 | 10:30

Nyetablering i Dorotea

Zwahlen Production etablerar sig i Dorotea. Företaget har tecknat hyresavtal med kommunen om färdigställande av lokal vid industriområdet Storberget. Verksamheten, som omfattar ytbehandling och förädling av trä, beräknar sysselsätta cirka sex medarbetare vid produktionsstart.

Under hösten 2007 ska Zwahlen Production inviga en komplett ytbehandlingsanläggning samt lansera en patentsökt innovation, en produkt för inredningsbranschen. Zwahlens långsiktiga strategi är att via den nya produkten expandera internationellt.

Eva Zwahlen, grundare till Zwahlen Produktion, har 18 års erfarenhet av trävarubranschen och har tidigare forskat samt arbetat på svenska och internationella bolag. Nu startar hon egen verksamhet i Dorotea. Finansiärer är grundarna själva, Eva och Peter Zwahlen, samt Jämtlands Provinsbank, Länsstyrelsen i Västerbotten, Almi, Norrlandsfonden och Vattenfall, Inlandskraft. Även Norrlandcenter i Stockholm har varit en nära samarbetspartner vad gäller den finansiella lösningen.

– Nu kommer vi äntligen igång med vår verksamhet. Vi har hittat rätt lokaler och är tacksamma över kommunens snabba beslutsprocess och stöd inför etableringen. Doroteas läge vid inlandsbanan var ytterligare en faktor som talade till kommunens fördel. Nu ska vi anpassa lokalerna för vår verksamhet och till hösten vill vi bjuda in samtliga intressenter till invigning. Då kommer vi även att lansera en helt ny och patentsökt produkt. Marknadsläget är mycket gynnsamt för den nya produkten, inte minst internationellt, säger Eva Zwahlen, VD, Zwahlen Production.

Zwahlen Production etableras i lokaler vid industriområdet Storberget, med en lokalyta på cirka 2500 kvm. Iordningställande och renovering påbörjas omgående och beräknas vara i mål under september månad 2007. Verksamheten innefattar ytbehandling och framtagning av olika träprodukter för inrednings- och trävarubranschen. Under fas två kommer den nya produkten för inredningsbranschen att lanseras. Företagets affärsidé är att förse den internationella marknaden med kvalitetssäkrad och ytbehandlade träprodukter för inredningsbranschen, tillgängligt för alla, till moderata priser

– Vi är mycket glada över att Zwahlen Production fullföljer sina planer att etablera sig i Dorotea. Det innebär att vi får en spännande och visionär arbetsgivare till vår kommun. Zwahlen Production planerar att expandera, vilket ger vår kommun stora förutsättningar till ytterligare arbetstillfällen. Vi kommer nu att stötta Zwahlen Production för att få igång rekryteringen och verksamheten, säger Knut Isaksson, kommunchef, Dorotea Kommun.

För mer information, var vänlig kontakta:
Knut Isaksson, Kommunchef, Dorotea Kommun,
mobil: 070-201 10 48
Eva Zwahlen, VD och grundare, Zwahlen Production,
mobil: 070-287 14 97

Artikeln kommer från Västerbottens Folkblad