Nyhet | 2010-09-30 | 10:15

Onsalabo testar Volvo V70 laddhybrid

Nu har allmänheten fått möjlighet att testa Volvo V70 laddhybrid. Av 1 600 sökande valdes två personer ut. Madeleine Eliasson från Onsala utanför Göteborg blev en av de lyckliga testförarna.

Vattenfall och Volvo utvecklar tillsammans en laddhybrid som kommer att säljas kommersiellt från 2012. Testarbetet pågår för fullt. Förutom Vattenfalls egen personal har nu även allmänheten fått möjlighet att provköra bilen.

Måndagen den 27 september rullade en Volvo V70 laddhybrid på gatorna i Onsala. Madeleine Eliasson är en av de två utvalda testförarna, som under en veckas tid får köra elbilen.

Hela 1 600 personer ville provköra laddhybriden. Teknikkonsulten Madeleine Eliasson från Onsala drog det längsta strået.
– Vi hade satt upp ett par kriterier för testpersonerna, säger Sara-Linnéa Andersson som har det övergripande ansvaret för testkörningarna på Vattenfall. Madeleine uppfyllde många av dem.

Kriterierna var bland annat att testförarna skulle ha barn, tillgång till egen parkeringsplats med el samt använda bil ofta, men inte för långa sträckor. Av de sökande lottades tjugo personer ut och bland dessa valde en jury ut testpersonen.
– Vi tittade bland annat på motiveringarna och Madeleines var den som föll oss i smaken.

Madeleine Eliasson ska använda laddhybriden precis som sin vanliga bil. Hon ska bland annat utvärdera hur bilen fungerar i rollen som familjebil, hur laddningen har fungerat, om det är ett bra koncept och om hon kan tänka sig att köpa en laddhybrid när de finns tillgängliga på marknaden.
– Testförarna har inte fått veta för mycket, eftersom vi vill att de ska bilda en helt egen uppfattning, säger Sara-Linnéa Andersson.

Mer information

Vattenfalls arbete med elbilar
Läs mer om samarbetet med Volvo