Nyhet | 2009-05-18 | 13:00

Öppet hus lockade 800

Många passade på att göra en söndagsutflykt till Ringhals Infocenter och det flytande hotellet Bibby Challenge som höll öppet hus den 17 maj.

– Bara under den första kvarten hade vi 100 besökare, säger Ann-Sophie Gustavsson i Infocenter. När vi stängde dörrarna för dagen och summerade hur många besökare vi hade haft landade det på fantastiska 800 personer.

Såväl allmänhet – unga som gamla, närboende och mer långväga gäster – fanns bland besökarna liksom entreprenörer och ringhalsanställda som passade på att ta med familjen.

Besökare på väg mot hotellpråmen.

Vid kajen i Videbergshamn ligger det flytande hotellet Bibby Challenge förtöjd och många besökare ville ta en titt ombord.

Besök i hytt på hotellpråmen

Det var populärt att se sig omkring bland hytter och uppehållsrum, tvättstuga och styrketräningslokal på hotellpråmen, som hyrts in av leverantören Westinghouse för att ge husrum åt revisionspersonal på Ringhals 2. De första gästerna anländer på onsdag.

Vägen mellan Ringhals och Videbergshamn.

Försommarvädret inbjöd till att promenera mellan Videbergshamn och Infocenter.

Fika vid Infocenter.

På Infocenter bjöds det på fika med kaffe eller saft och kaka. Den nyligen uppfräschade utställningen lockade också liksom filmvisning.

Robin och Julia Vikström i Infocenters utställning.

Robin och Julia Vikström passade på att fotografera sig i utställningen. Pappa Samuel Vikström jobbar på Ringhals.

Läs mer

Flytande hotell anlöpte Ringhals
Startskottet nära för rekordstor revision på Ringhals 2
Välkommen att besöka Ringhals