Nyhet | 2010-07-12 | 13:00

Östhammars musikvecka i Forsmarks bruk

I år invigdes och avslutades Östhammars musikvecka i Forsmarks bruk med konserterna ” A musical story” med Janne Schaffer och ”A divine taste of Opera” med soprantrion Divine.

Östhammars musikvecka som i år hölls mellan 3-9 juni är norra Roslagens egen festival som under sju sommardagar bjuder på många olika sorters musikäventyr. Forsmarks Kraftgrupp är en av flera samarbetspartner till kulturnämnden i Östhammars kommun, som arrangerar Östhammars musikvecka.
– Det är oerhört värdefullt för musikveckan att ha tillgång till Forsmarks bruks oslagbara konsertmiljö, säger Tippe Unge, musikveckogeneral och till vardags kultursekreterare i Östhammars kommun.

Janne Schaffer i Forsmarks bruk
I gassande sol invigde Janne Schaffer Östhammars musikvecka med showen " A musical story", som summerar hans över 40 år långa karriär, inför de drygt 600 åskådare som samlats i Forsmark bruk.

Under konserten lottade Forsmarks Kraftgrupp vice VD, Göran Persson, ut en vattenfalls designad elgitarr som signerats av Janne Schaffer med texten "keep on rocking". Birgitta Wallin från Gimo blev den glada vinnaren och på frågan på vad hon skulle göra med gitarren kom svaret utan tvekan:
- Jag ska lära mig spela förstås.

  Divine i Forsmarks kyrka
Musikveckan avslutades med showen "A divine taste of Opera" med soprantrion, Divine, som består av tre operasångerskorna Caroline Gentele, Katarina Böhm och Gabriella Lambert-Olsson. I en fullsatt Forsmarks kyrka gav de en bejublad konsert med flera välkända operanummer som varvades med härliga anekdoter med humoristiska inslag.

– Vi känner oss jättenöjda med årets musikvecka. Det enda som inte var så lyckat var att det inföll med fotbolls-VM, säger Tippi Unge.

Länk till Östhammars musikvecka