Nyhet | 2012-08-20 | 07:45

Populära sommarbesök i Infocenter

Sommaren 2012 har haft många regniga och kalla dagar, och då stranden kanske inte lockade har många istället varit och besökt Ringhals och Infocenter.

besök i utställningen

Infocenters sommarprogram har varit fullspäckat med flera olika aktiviteter för alla olika åldrar. Ungefär 2000 personer har varit och besökt Ringhals, och de har kunnat åka på en guidad tur med eltåget, besöka utställningen, se en film om Ringhals och kärnkraft. Besökarna har också kunnat gå på konstvandring och se de 300 konstverk som finns här. För de allra minsta har det funnits en teckningstävling och för de som varit mer intresserade av kärnkraft har det hållits guidade visningar.

teckningstävling

Det är många som har varit intresserade och informatörerna har fått flera olika typer av frågor.

– De vanligaste frågorna har handlat om säkerheten, var bränslet kommer ifrån, om slutförvaret och varför Ringhals ofta står still, säger Gert-Åke Carlsson, informatör.

Populära tågturer
Den mest populära aktiviteten har varit turen med eltåget och därefter att bli fotograferad som Ringhals nästa stjärna och att bygga sitt eget kärnkraftverk.

– Över 1700 personer har åkt in på industriområdet med eltåget och jag tror att de allra flesta har varit nöjda, säger Erika Lek, sommarvikarierande informatör som tidigare arbetade som processoperatör på Ringhals.

Mest har det varit svenska semesterfirare men det har även varit besök från Amerika och flera europeiska länder.

– Det är roligt att människor från så många olika länder kommer och besöker oss, säger Andrej Curcic som har arbetat som sommarvikarierande informatör i Infocenter.

Sommarverksamheten över
Nu har Infocenter återgått till den ordinarie besöksverksamheten och tåget har parkerats i väntan på nästa sommar.

– Det har varit en bra sommar med många besökare och vi hoppas att vi har bidragit till mer kunskap om energi, kärnkraft och Ringhals, säger Gert-Åke Carlsson.

testcykel i Infocenter

Läs mer
Besök Ringhals Infocenter