Nyhet | 2013-08-16 | 08:40

Populärt att besöka Ringhals i sommar

Den stora turistsäsongen är över på Ringhals efter flera soliga veckor. Många har kommit och gått genom Infocenters dörrar, inte minst för att åka en tur med det populära eltåget. 

Sammanlagt har 2100 personer besökt Ringhals under sommaren. Av dessa har 1500 personer åkt med eltåget och 250 gått en guidad visning. Hela 100 personer har gått med i någon av de många konstvandringar som hållits. 

Besökare i utställningen

Det har framförallt varit barnfamiljer som tagit del av besöksverksamheten i sommar. Gärna de med barn under 13 år. Därefter kommer de nyblivna pensionärerna, men det är inte heller helt ovanligt att ringhalsare kommer in med sina nära och kära för att på så sätt kunna visa upp sin arbetsplats. 

Teckningstävling

Aktiviteterna i besöksverksamheten har varit många och välbesökta. För de allra minsta har man varje vecka utsett vinnare i teckningstävlingen ”rita din favoritleksak”, utställningens cyklar har utmanat såväl stora som små att trampa igång radion och för de mer teknikintresserade har informatörerna stått beredda för frågestund och diskussion.  

Ung besökare

Det stora intresset från besökarna märks också i bokningarna till de tre timmar långa guidade visningarna där det har varit fullsatt praktiskt taget varje vecka. 

– Besökarna har varit frågvisa och intresserade av allt som rör el och energi, både i Sverige och i världen, säger Erika Lek, som jobbat som informatör i Infocenter under sommaren. 

Nu har Infocenter återgått till ordinarie besöksverksamhet med öppettider 09-15 helgfria vardagar. Välkommen på besök! 

Läs mer
Gör ett studiebesök på Ringhals