Nyhet | 2008-04-15 | 07:30

Prisutdelning Ringhalspriset 2008

Så var det åter igen dags för gymnasieelever på Peder Skrivares skola i Varberg att hedras för sina insatser i kemi, fysik och matte. Dagen bjöd på en överraskning och ett gäng glada pristagare. Göran Lundgren, chef för Vattenfalls elproduktion i Norden och Ringhals vd Bertil Dihné fanns också på plats.

Det visade sig att 2007 års utmaning om dubbla prispengar till den första tjejen som kammar hem ett Ringhalspris gick hem. Tredje-års-studenten Linda Forsberg (NV3) lyckades knipa förstaplatsen i kemi, och blev varmt applåderad på sin färd upp på scenen för att ta emot gratulationer, blommor och prispengar.

Första pris i fysik delades och gick till Daniel Romell och Tony Johansson. Tony lyckades dessutom vinna matematiktävlingen. De nådde bäst resultat av de elever på skolan som valt att delta i en nationell tävling i kemi, fysik och matematik.

Duktiga elever fick Ringhalspriset

I sitt tal till studenterna i den fullsatta aulan talade Göran Lundgren bland annat om klimatfrågan och Vattenfalls arbete för att minska utsläppen från den nordiska elproduktionen.
– Elektricitet är en del av lösningen, kom och jobba med oss för framtiden, uppmanade han studenterna.

Priset instiftades 2007 av Ringhals för att uppmuntra skolans elever att intressera sig för och satsa på studier i naturvetenskapliga ämnen, något som Göran Lundgren hoppas ska synas i framtiden.
– Vi vill att eleverna som pluggar tekniska ämnen ska veta att de behövs, och vi vill gärna se dem bli en del av Vattenfall i framtiden.


Resultatlista:

Pristagare i kemi:
1. Linda Forsberg (NV3b)
2. Linus Källgård (NV2a)
3. Angelica Lindfors (NV3b)

Pristagare i fysik:
1. Daniel Romell (Te3a)
1. Tony Johansson (NV3b)
3. Oskar Berntsson (Te3c)

Pristagare i matematik:
1. Tony Johansson (NV3b)
2. Isak Lyckberg (NV2b)
3. Robert Andersson (NV3b), Angelika Johansson (NE3), Sofia Andersson (NV2b), Johan Lofjärd (NV3a)