Nyhet | 2008-09-01 | 14:50

Räkna med Ringhals

203 kalkylatorer fick nya ägare när Ringhals delade ut räknare till lika många förväntansfulla studenter i PS-skolans aula i Varberg den 29 augusti.

Sedan fem år tillbaka sponsrar Ringhals de avancerade kalkylatorerna som används av eleverna på teknik- och naturvetenskapsprogrammen vid Peder Skrivares skola. Eleverna får varsin kalkylator ”till låns”. Motprestationen, för att få behålla räknarna, är fullföljda studier i tre år.

Några av eleverna som räknar med Ringhals.

Några av Ringhals blivande medarbetare fanns säkert i samlingen av förstaårselever på Peder Skrivares skola, som alla glatt tog emot det som blir deras arbetsredskap de närmaste åren.

Sedan Ringhals började sponsringen för fem år sedan har antalet elever på dessa utbildningar ökat med 16 %. En ökning som inte alla gymnasieskolor i landet kan visa upp.

– Under de fem åren har antalet utdelade kalkylatorer, och därmed antalet elever, stadigt ökat. Det tycker vi på Ringhals är mycket glädjande, konstaterar kommunikationschef Gösta Larsen. På Ringhals behöver vi närmare 800 nya medarbetare under de kommande tio åren.

Bakgrunden till satsningen var det då sjunkande antalet elever som sökte sig till de tekniska och naturvetenskapliga utbildningarna.

Läs mer

Student på Ringhals