Nyhet | 2008-08-07 | 15:00

Rekordmånga besökte Ringhals i sommar

Med början i juli började nyfikna turister hitta till Ringhals. Flest besökare kom tisdagen den 15 juli - 160 personer - inräknat de som följde med på en av sommarens konstvandringar.

Besökarna fick besöka en simulator - en kopia av ett kontrollrum

Även turistvisningarna har varit populära då besökarna har fått möjlighet att gå in i en av simulatorerna – en kopia av ett kontrollrum.

I år slogs rekord i antal besökare sedan Infocenter öppnade år 2001. Under juli månad besökte 2115 personer Ringhals, vilket är cirka 400 fler än förra årets regniga julimånad och dubbelt så många som år 2006. Det stora antalet besökare beror delvis på den nya satsningen att dela ut vykort med information om besöksverksamheten till alla hushåll som ligger i närheten av Ringhals. Det som lockat mest är tågturen och gratis fika. Besökarna har huvudsakligen varit ringhalsare med sina familjer, närboende och personer som har läst om besöksverksamheten i tidningsannonser.

Många besökare ville åka med tåget

Många besökare var intresserade av att åka tågtur inne på området och listan med tågresenärer blev oftast lång. Vakten Madeleine Krogh Svendsen (till vänster i bild) följde med tåget på varje tur.

Tips för hösten

Redan nu kan du boka ett studiebesök på Ringhals i höst. Ta med din förening, dina kollegor eller en skolklass och kom på ett spännande studiebesök!

Kom på besök

Text och foto: Marie Åkerfeldt