Nyhet | 2013-08-13 | 15:49

Revision på Forsmark 2

Reaktorns interndelar demonteras under revisionen på Forsmark 2

Årets sista revision på Forsmark har inletts. Forsmark 2 ställde av lördagen den 10 augusti. Revisionen är planerad att pågå i 14 dygn.

Revisionen på Forsmark 2 är årets kortaste revision på Forsmark. Den är planerad att pågå till den 24 augusti. Cirka 3 000 arbeten ska utföras och ungefär 1 000 personer kommer att arbeta i anläggningen.

Reaktorhärden ska laddas med nytt bränsle inför kommande driftsäsong och flera underhållsåtgärder utförs. Just nu pågår service på två av de huvudkylvattenpumpar som förser anläggning med kylvatten och förberedelsearbeten pågår inför den årliga servicen av styrstavaranas drivdon, vars uppgift är att reglerara styrstavarnas läge i härden. Service av anläggningens reservkraftsdieslar pågår också.

Service av reservkraftsdiesle på Forsmark 2Per-Olof Löfblom utför service på en reservkraftsdiesel. Bland annat byts olja och filter och ventiler justeras.

Exempel på säkerhetshöjande åtgärder som ska utföras under revisonen är jordbävningssäkring av viss utrustning. Elskåp och transformatorer, av betydelse för säkerheten, ska förankras.

Förberedelser utförs också så att Forsmark 2 efter årets revision ska kunna ansluta till det nya 70 kV-ställverk som driftsattes i våras.

Mer information om årets revisioner