Nyhet | 2009-09-16 | 15:44

Revisionen vid Forsmark 2 har börjat

Revisionsarbetarnas ankomst till Forsmark

Årets största revision vid Forsmarks Kraftgrupp har nu börjat. Förberedelserna har varit många och 1500 revisionsarbetare är på väg in.

Revisionen på Forsmark 2 är en av de största som Forsmarks Kraftgrupp hittills har genomfört. Ett stort antal säkerhetshöjande åtgärder, moderniseringsåtgärder, åtgärder som gör det möjligt att höja effekten i reaktorn samt ordinarie underhållsåtgärder kommer att genomföras. 1500 entreprenörer från olika delar av Sverige och Europa kommer till Forsmark för att arbeta under revisionen tillsammans med den ordinarie personalen.

Ett ankomsttält med service och information har tillfälligt satts upp på Forsmarks område för att ge entreprenörerna en bra och smidig ankomst. Där arbetar bland annat Anja Härdin som värdinna.
- Vi hjälper entreprenörerna att få alla papper i ordning inför tillträdeshanteringen. På så vis hoppas vi kunna korta ner deras väntetider. Vi ser också till att de som får vänta blir serverade något att äta och dricka under tiden, säger Anja Härdin som fått stor användning av sina kunskaper i tyska och engelska.

I ankomsttältet arbetar värdinnor

Värdinnorna Emma Afverberg, Anja Härdin och Danja Holzschuh
arbetar i ankomsttältet. Med på bilden är också Anna Ek.

Ingo Brehmer och Franz Emser från Siemens i Tyskland är i Sverige och Forsmark för första gången. De tycker att mottagandet i ankomsttältet fungerat bra och börjar sitt arbete med turbinerna på Forsmark 2 i dag.

Ingo Brehmer och Franz Emser från Tyskland.

Ingo Brehmer och Franz Emser från Tyskland.

Revisionen är beräknad till 46 dygn med avslut den 29 oktober. Just nu pågår förberedande arbeten som urladdning av bränsle, ställningsbyggen, rördemontage och sanering.