Nyhet | 2012-03-19 | 09:00

Revyn ”Svindlande höjder” roar i Varberg

Den 23 och 24 mars spelas den helt nyskrivna revyn ”Svindlande höjder” i Nöjesparken Varberg. Kom och låt dig underhållas av vårt alldeles egna revygäng från Ringhals!

Revygänget
Scengänget samlat, från vänster: Lena Karlsson, Johan Svensson (regi, manus), Johanna Lindén (producent), Johan Kvint, Isak Johansson och Ann-Louise Andersson.

Premiärnerver
Vi träffar tre av ensemblens sex skådespelare Johan Kvint, Johanna Lindén och Lena Karlsson, som alla har Ringhals som arbetsplats, för att höra lite mer om revyn nu när premiärnerverna börjar komma.

– Det är inte någon klassisk revy eller buskis utan det är stil på det här! säger Johan Kvint.

Ämnena varierar mellan Ringhals, Varberg och Sverige så att alla, även om man inte har någon nära anknytning till Ringhals, ska kunna ha stor behållning av föreställningen.

Skådespelaren Johan Svensson, som tidigare har jobbat med bland annat PS-musikalerna i Varberg och i höstas sågs i SVT:s Starke Man, har skrivit materialet som gruppen sedan har byggt på och förfinat under repetitionerna.

– Det blir mycket musik också, berättar Johanna, och på olika plan, från Zarah Leander till schlager! Men så har vi också ett riktigt bra band som är ett hopkok av personer från de olika Ringhalsbanden.

Revybandet
Bandet består av Torbjörn Lindén (gitarr) Michael Johansson (gitarr) Bengt Carlsson (bas), Olle Erixon (multiinstrumentalist) och Peter Berggren (trummor).

Gemenskap
Revykulturen lever alltså vidare på Ringhals om än i en ny och betydligt mindre ensemble som siktar högt. Det har sina fördelar att vara lite färre tycker de.

– Det är klart att det är roligt att vara många men det blir mer gemenskap nu när vi bara är elva personer och har övat ihop från start, säger Johan som varit med i tidigare Ringhalsrevyer.

Det ställer förstås också krav på skådespelarna som ska täcka in alla roller och dessutom sång och danssteg.

– Ingen av oss är blyg – det hade aldrig gått!, säger Lena.

– Det är stor vidd på innehållet – från Strindberg till barnprogram, konstaterar Johan med nöjd min.

Men mer detaljer om karaktärer och innehåll vill de inte yppa i förväg... Det får du se när du kommer till föreställningen!

Köp biljetter här

bokavarberg.se

eller Varbergs turistbyrå tel 86800