Nyhet | 2012-06-08 | 15:45

Rikt aktivitetsutbud i Forsmarks bruk i sommar

Sommar i Forsmarks bruk

Den 18 juni drar turistsäsongen i gång i Forsmarks bruk. Då bjuds hela familjen på kostnadsfria aktiviteter. Nytt för i år är de roliga elbilarna för barn.

På somrarna flyttar Forsmarks besöksverksamhet till det lilla vallonbruket, Forsmarks bruk, som ligger några kilometer från kärnkraftverket. Där bjuder Forsmarks Kraftgrupp på ett stort aktivitetsutbud med bland annat guidade bussturer förbi kärnkraftverket, ner till Slutförförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) och ut till Forsmarks biotestsjö.

Experimentverkstaden där barn och vuxna får prova på praktiska experiment brukar vara ett populärt besöksmål och i år har ett antal nya experiment tillkommit.

Nya aktiviteter är också elbilarna för barn som körs runt på en snitslad bana. Filmvisning i turisinformationen där alla får chansen att se hur det ser ut inne på Forsmark 3 är också nytt, liksom ett antal nya promenadstigar i skogarna runt bruket.

Utöver detta bland annat ett bruksmuseum, guidade visningar av Forsmarks bruk och dess herrgård samt en hantverkslänga med försäljning av hanteverk.

Under sommaren finns ett antal extra evenemang, utöver det ordinarie sommarprogrammet:

7/7 Orienteringsevent kl 12:00–15:00
Gå lunka eller löp, tävla mot varandra eller bara njut av den vackra miljön. Framkomligheten är mycket god, rullstolsburna och funktionshindrade kan också delta på en av banorna förutsatt att du tar dig fram för egen maskin.

11/8 Forsmark meet´n cruising kl 11:00–15:00
Utställning av Amerikanska bilar.
För bilar som vill ställa ut gäller drop in mellan kl. 10:00–11:00

18/8 Hunduppvisning kl 11:00–15:00
Arrangeras av Östhammars brukshundklubb. Tipspromenad på tema hundar, uppvisning av hundar som utför bland annat personsök och lydnadsmoment av olika slag. Ta med din egen hund och prova på rallylydnad - en skyltad bana där du utför lydnadsmoment med din hund.

Läs sommarprogrammet

Ladda ner din gratis fikabiljett