Nyhet | 2008-08-13 | 11:00

Ringhals 3 åter i drift efter årets revision

Ringhals tredje revision för året är avslutad, då Ringhals 3 natten till onsdagen åter fasades in mot det svenska elnätet.

Under den knappt fyra veckor långa avställningen har sedvanliga inspektioner, underhålls- och investeringsåtgärder gjorts och anläggningen försetts med nytt bränsle. Dessutom har en av anläggningens reaktorkylpumpar setts över och en ny lokaltransformator har installerats. Allt för att göra anläggningen redo för fortsatt säker och pålitlig elproduktion.

Ringhals fick före sommaren tillstånd av Strålsäkerhetsmyndigheten (tidigare Statens Kärnkraftsinspektion) att förbereda anläggningen för en effekthöjning på drygt 5 % på Ringhals 3. Under revisionen har olika åtgärder genomförts så att effekthöjningen kan ske under kommande driftsäsong.

Närmare 800 personer har varit involverade i revisionsarbetena, varav cirka 550 är entreprenörer som representerar ett 50-tal olika företag.

Tre av Ringhals fyra reaktorer har nu genomfört sina revisionsperioder. Sist ut är Ringhals 1 med revisionsstart i mitten av augusti.
För vidare information om revisionen på R3, kontakta:
Blockchef Göran Molin

För övriga frågor:
Ringhals kommunikationschef Gösta Larsen

T: 0340-66 70 00
Ringhals AB
430 22 Väröbacka

Läs mer

Revisionerna på Ringhals
Så arbetar vi med säkerhetsfrågor