Nyhet | 2009-09-14 | 16:00

Ringhals 3 åter i drift efter revisionen

Strax efter midnatt i söndags den 13 september började Ringhals 3 åter producera el till det svenska kraftnätet efter en väl genomförd revisionsavställning.

Årets revision var kort och förlöpte helt enligt planerna. På programmet stod bränslebyte och förebyggande underhållsåtgärder samt ett fåtal anläggningsändringar.

– Vi är redo för en ny driftsäsong, säger Göran Molin, chef för Ringhals 3 och 4. Revisionen är årets höjdpunkt och en arbetsintensiv period som kräver mycket planering. I år har cirka 800 personer varit involverade under avställningen, såväl egen personal som inhyrda entreprenörer. Allt för att göra anläggningen redo för fortsatt säker och pålitlig elproduktion.

I övrigt på Ringhals pågår förberedelser för uppstart på Ringhals 1. Blocket beräknas vara åter på elnätet sent tisdag kväll den 15 september.
På Ringhals 2 sker stora moderniseringsarbeten under årets revision, då anläggningens hela instrument- och kontrollutrustning byts ut inklusive kontrollrummet. Återstart är planerad till andra halvan av november.
Ringhals 4 avslutade sin revision i maj och är i full produktion.För vidare information om revisionen på Ringhals 3, kontakta:
Göran Molin, blockchef på Ringhals 3 och 4

För övriga frågor, kontakta:
Gösta Larsen, Ringhals kommunikationschef
T: 0340-66 70 00
Ringhals AB
432 85 Väröbacka

Läs mer

Årets revisioner på Ringhals
Så arbetar vi med säkerhetsfrågor