Nyhet | 2010-07-21 | 16:00

Ringhals 4 åter i drift efter årets revision

Natten till den 21 juli började Ringhals 4 åter att leverera el till det svenska kraftnätet. Årets översyn av anläggningen genomfördes under drygt en månad och engagerade närmare 1300 personer.

På programmet stod bränslebyte och årliga underhållsåtgärder. I år var det dags för den omfattande reaktortankprovningen, som görs vart tionde år. Dessutom byttes även de båda huvudtransformatorerna och en generatorstator ut.

− Vi är nu redo för en ny driftsäsong, som jag hoppas blir lika bra som föregående då vi noterade rekordproduktion med 8,5 TWh och en tillgänglighet på 99,7 procent, säger Göran Molin, chef för Ringhals 3 och 4. Arbetena under årets revision har gått bra, och vi har hunnit med de förberedelser som måste vara på plats inför nästa års långa revision på Ringhals 4.

2011 kommer Ringhals 4 att byta ut de tre ånggeneratorerna, samt slutföra moderniseringen av turbinanläggningen och dess kontrollutrustning som ett viktigt led i förnyelsen av anläggningen.

Nästa anläggning på tur för revision är Ringhals 3 som går ner den 28 augusti. Ringhals 1 genomför sin revision med start i början av oktober. Ringhals 2 kommer inte att ha någon revision i år.


För vidare information om revisionen på Ringhals 4, kontakta:
Göran Molin, blockchef Ringhals 3 och 4
T: 0340-66 70 00
Ringhals AB
432 85 Väröbacka


För övriga frågor, kontakta:
Stf kommunikationschef Ringhals Anna Stålnacke