Nyhet | 2012-08-07 | 13:20

Ringhals Hattrick Cup – en härlig fotbollsfest med världsartist på plats

I lördags den 4 augusti anordnade Lilla Träslövs FF och Ringhals för första gången Ringhals Hattrick Cup. 38 lag med förväntansfulla barn och ungdomar i åldrarna 8-13 år kom till Östervi IP.

Fotbollsmatch

Det var en härlig stämning på Östervi IP i lördags. Solen stod högt på himlen och det var många glada miner och mycket skratt bland de 400 besökarna. Ringhals Hattrick Cup uppskattades av både barn och föräldrar.

– Det som skiljer detta från alla andra fotbollscuper, förutom spelformatet, är att man gör sina egna lag tillsammans med sina kompisar. Även de som inte spelar fotboll i någon förening är välkomna att delta. Man har chansen att spela ihop med kompisar som annars spelar i en annan klubb säger Johannes Forsberg, cupansvarig.

Emil Jylhänlahti

Det var ingen tvekan om vem som var den mest populära killen på plan. ”Bolltricksaren” Emil Jylhänlahti, som utövar fotbollsfreestyle och som reser jorden runt och visar upp sina konster, blev snabbt en favorit bland både barn och föräldrar. Han invigde dagen med en show som fick alla att tappa hakan och avslöjade tips och tricks för den imponerade publiken.

Ringhals Hattrick Cup är en fotbollscup på småmål och utan målvakt. Varje lag består av tre spelare och matcherna pågår i tolv minuter.

– Det var jätteroligt att spela fotboll när det inte var så många i laget, det blev ett bättre passningsspel, säjer Theo Christiansson som spelade i laget Black Ninjas.

Lagen som vann Ringhals Hattrick cup var; Kinnahult IF (F99/00), Lång tå (P99/00), Träslövspojkarna (P01/02) och Bombar FF (P03/04). För ”best in show” vann flicklaget Rosa Pantrarna.

Läs mer på Facebook: http://www.facebook.com/#!/ringhalscup

taktiksnack

Text och foto: Elin Jigenheim och Johannes Forsberg