Nyhet | 2013-02-13 | 15:00

Ringhals Powerplay Cup – en lysande turnering

Över 400 glada och förväntansfulla barn och ungdomar deltog i årets innebandyturnering Ringhals Powerplay Cup, där matcherna spelas i discobelysning och till hög musik.

Det doftade popcorn och det hördes skratt, hejarop och visselpipor blandat med discomusik i Sparbanken Wictory Center i Varberg. Spelarna hade påhittiga matchdräkter och för att synas extra bra var många också målade med neonfärger i ansiktet, på armarna och på benen. Best in show blev lagen ”The Mouse Hunters” och ”Bonde söker man”.

Spelare i laget

Laget "Bonde söker man" vann både best in show och finalmatchen.

För sjunde gången
Det var sjunde året som Ringhals tillsammans med Warbergs Innebandyklubb arrangerade turneringen. Spelarna är mellan 10 till 15 år gamla och i år var det över 70 lag anmälda.

Glada suppotrar

Turneringen är omtyckt av både familj och vänner, och när de yngre barnens matcher var färdigspelade och det var de äldre barnens tur, byttes föräldrarna i publiken ut mot kompisar.

Splare och hejarklack

– Det är en uppskattad turnering, stämningen är härlig. Trots att barnen har varit i skolan under dagen är de glada och fulla av energi, och stämningen är på topp, berättade Maria Nilsson, arrangör från Ringhals kommunikationsavdelning.

Tre spelare på plan

Matcherna spelades i två hallar med tre planer i varje hall. I den ena var det mörkt, discobelysning vandrade över lokalen och hög musik strömmade ut i högtalarna. I den andra hallen var belysningen tänd och ljudet från musiken var något lägre.

Discobelysning i hallen

Ringhals Powerplay Cup skiljer sig från andra innebandyturneringar genom att matcherna spelas utan målvakt och på småmål. Lagen består av tre spelare och matcherna pågår i nio minuter.

Spelarna var målade i neonfärger

– Det är roligt med discoinnebandy, berättade Viggo Wennström som spelade i laget ”Firemountain flyers” och var med i turneringen för första gången. Det är kul att man får sätta ihop sitt lag och att man inte är så många.

Laget

"The Mouse Hunters" vann pris för bästa matchdräkt.

Även "Ninja Girls" var laddade inför matcherna och de tyckte det var kul att vara med och spela i år igen.

– Det kommer att gå bra ikväll, sa de strax innan de skulle gå in och spela sin första match.
Och visst gick det bra, de vann sin grupp.

Pristagare

"Ninja Girls" på prispallen tillsammans med "Exellent Girls".

Vinnare
Kvällens vinnare blev Ninja Girls (f02/03), Splash (f00/01), Bonde söker man (f98/99), Team tacos (p02/03), Á men Palla (p00/01) och YOLO-SWAG (p98/99).

Text: Elin Jigenheim 
Foto: Krister Andersson