Nyhet | 2012-03-27 | 16:00

Ringhals Tidning berättar med våra egna ord

Alla hushåll i Varberg, Falkenberg, Kungsbacka och Mark får en informationstidning från Ringhals i brevlådan i månadsskiftet mars/april.

– Vi vill med egna ord berätta om vårt stora moderniseringsprogram och varför Ringhals haft långa driftuppehåll de senaste åren, säger kommunikationschef Gösta Larsen.

Ringhals Tidning 2012

Alla har vi säkert sett mediarubrikerna: ”Kärnkraftverk stängs av när det är som kallast – ägarna tjänar miljoner”. Eller som senast: ”Kärnkraftverk står stilla – ägarna förlorar miljarder”!

– Det är inte lätt för människor i vår omgivning att veta vad man ska tro på, säger Gösta. Därför vill vi dela med oss av vår version av saken.

Ringhals Tidning är emellertid inte helt ny.

– Under slutet av 80-talet och början av 90-talet när kärnkraftsfrågan var het, gav vi ut tidningen under några år. Kanske är det inte så nu som då, men många på Ringhals känner att vi stått i fokus. Vi har fått kritik. Ibland berättigad, men många gånger orättvis ur vår synvinkel.

Ringhals Tidning sid 6 Ringhals tidning sid 7

Ringhals Tidningen visar de stora investeringarna och säkerhetshöjande åtgärderna som vi gjort de senaste fem åren. Vad har Ringhals egentligen fått för pengarna och varför har det ibland tagit så lång tid?
Tidningen ger svar på frågor om branden på R2 och vd Eva Halldén kommenterar bland annat Ringhals arbete med att förbättra omvärldens förtroende för verksamheten.
Vi har intervjuat SSM-inspektör Mats Häggblom om varför Ringhals står under särskild tillsyn, och Annette Lövefors Daun cRQ intervjuas om hur Ringhals arbetar för att leva upp till myndighetens krav.
Sex ringhalsare berättar om hur det är att jobba på kärnkraftverket och några utomstående ger också sin syn på Ringhals.
Missa inte heller krönikan på temat "Snacka om kärnkraft".

Ladda ner
Ringhals Tidning 2012 som pdf