Nyhet | 2012-04-16 | 14:20

SkiFuntastic i Sälen 19-21 april

Välkommen till Sälen den 19–21 april där det åter är dags för en av världens stora alpina skidfester och världens största ungdomstävling. Vattenfall är huvudsponsor till SkiFuntastic, en härlig familjefest med tävlingar, rolig skidåkning och massor av aktiviteter. Inte minst lär många ungdomar sent glömma sina möten med svenska landslagsstjärnor.

SkiFuntastic i Sälen

SkiFuntastic är en skidfest för hela familjen. Hundratals ungdomar i olika åldrar kommer att tävla i Sälen Cup, Miss Lindvallen och Mr Lindvallen. På nära håll får ungdomarna också se den svenska alpina eliten tävla i Ullabacken.

Det blir inte bara pirr i magen och glada hejarop i backen. Vid sidan av tävlingarna blir det i Gustavbacken massor av aktiviteter. Många glada utrop och skratt kommer att höras under hela helgen. Bara att få träffa och åka med dagens landslagsstjärnor lär ge många ungdomar fantastiska minnen att bära med sig.

Välkommen till Vattenfalls testarena

I Vattenfalls testarena i Gustavbacken får alla chansen att träffa dagens alpina skidstjärnor och ha roligt på snö. Här kan du åka tillsammans med landslagsstjärnorna och få råd och tips kring din åkning. I Vattenfalls testarena går det att prova på flera olika skidgrenar såsom parallellslalom, telemark, speedski och skicross. Provar du alla får du ett fint pris. Nytt för i år är att du kan använda Vattenfalls populära app ”King of the Slope” och få pris om du åker många fallhöjdsmeter.

Även i målområdet i Ullabacken har Vattenfall många roliga aktiviteter. Här testar du skidsimulatorer, får autografer och möjlighet att hänga med skidstjärnorna i Vattenfalls lounge där vi även bjuder på dryck som fyller på dina energidepåer.

Stolt sponsor till svensk och internationell skidsport

Vattenfall är inte bara huvudsponsor för SkiFuntastic. Vi har sponsrat Svenska Skidförbundet sedan 1994 och är sedan 2010 även partner till Internationella Skidförbundet. Alla våra samarbeten gör det möjligt att förbättra skidupplevelsen för alla runt om i Europa som älskar vintersport.

Välkomna till skidfesten i Sälen!

Skistar SkiFuntastic i Sälen (nytt fönster)