Nyhet | 2007-05-28 | 10:00

Skolan vår viktigaste leverantör

Ringhals + skolan = SANT

Vilken är Ringhals viktigaste leverantör? Westinghouse? Alstom? Nej, det är skolan! Vår framtid är beroende av att studenter vill söka jobb hos oss efter avslutad examen.

Därför arbetar vi mycket med marknadsföring av Ringhals som arbetsplats. Vi vänder oss till elever och lärare från grundskolan till högskola och universitet.

Vad har hänt i vår?

Våren är arbetsmarknadsdagarnas tid. Ambassadörer från Ringhals har varit i Göteborg, Borås, Halmstad, Varberg, Kalmar och Linköping för att träffa studenter. Många skolor besöker också Ringhals Infocenter för att lära sig mer om kärnkraften och vår framtid.

Fortbildningsdag för lärarna i Varbergs kommun

Den 12 mars arrangerade vi en fortbildningsdag för lärarna i Varbergs kommun i Sparbankshallen tillsammans med Västsvenska industri- och handelskammaren. 1100 lärare fick veta mer om vilka krav som ställs på framtidens arbetskraft och den ständiga förändring som hela tiden sker i näringslivet.

– Kunskaper i kärnämnen är viktiga men det är attityden som avgör vem som får jobbet. Så resonerar många västsvenska företag när de ska anställa ny, ung personal. Och det gäller inte bara toppjobb. Även städare måste ha ambitioner, sa Anders Källström, VD för Västsvenska Industri- och Handelskammaren.

Vattenfalls VD och koncernchef Lars G Josefsson deltog i lärarträffen för att berätta om Vattenfalls klimatsatsningar.

– Alla som arbetar med energi har ett stort ansvar och vi som lever i världens rika länder måste gå i spetsen för att skapa en bättre miljö. En global satsning är en mycket viktig faktor för att lyckas vända den trend som vi ser i utvecklingen av klimatet, berättade Lars G Josefsson.

Lärarträff

Aktiviteter i höst

I höst återkommer två spännande skolsatsningar – Handslaget och Tjejer och Teknik. I Handslaget kommer Ringhals att följa en klass under två års tid och erbjuda dem studiebesök och hjälp med olika projektarbeten. Tjejer och teknik är en tredagars kurs på höstlovet för tjejer i årskurs 8 med massa roliga demonstrationer och experiment. Och garanterat hög fnissnivå!

Kontakta Ringhals informationsenhet om du vill veta mer om skolsatsningarna. inforinghals@vattenfall.com