Nyhet | 2009-03-16 | 10:25

Slottsprintern 090316

Festen börjar redan på tisdag den 17 mars med Barnens Vasalopp på Mynttorget. På onsdag 18 mars, är det dags för Slottssprinten, världscuptävlingen i sprint runt Stockholms slott.

Barnens Vasalopp vänder sig till alla barn mellan 0-10 år som vill prova på att åka längdskidor. Deltagarna får en nummerlapp, åker sen en kort bana utan tidtagning och efter loppet blir alla barn belönade med en medalj och ett diplom. Ingen jäkt och stress,
i Barnens Vasalopp är alla vinnare.

Plats: Mynttorget
Tid: Tisdag 17 mars 14-16.

Heja på våra skidstjärnor, åk skidor och snowboard mitt i stan

På onsdag den 18 mars är det dags för Slottssprinten (Royal Palace Sprint), en världscuptävling som går runt Stockholms slott. Öppningsceremonin börjar kl 15.25 då HMK Karl XVI Gustav inviger tävlingen.

Välkommen med hela familjen till årets skidfest vid Stockholms slott

Vattenfall finns på plats på Skeppsbron med tält och prova-på-aktiviteter mellan kl.11-17.30. Missa inte vår uppvisning mellan kl.15 och 15.15 i vår railpark.

  • Ta med snowboard eller skidor och åk på Vattenfalls rails
  • Testa om du har vad som krävs för att bli en skidskytt
  • Prova Nintendo Wii:s senaste balanssimulator för skidor och snowboard
  • Testa din kärlek till skidsporten

Vi bjuder på varm dryck och delar ut flaggor och handklappor så att besökarna kan heja fram våra svenska stjärnor i skidspåren runt slottet. Slottsprintern visas även på bildskärmar vid Mynttorget och vid målområdet. Inträdet är gratis.

Läs mer om Slottssprinten och programmet här (nytt fönster)

Vattenfall sponsrar svensk skidsport

Vi sponsrar alla grenar inom svenska Skidförbundet och Skidskytteförbundet. Tillsammans ger vi mer energi åt nuvarande och kommande skidtalanger.
Läs mer om vår sponsring