Nyhet | 2009-06-29 | 13:50

Solig träff för Ringhals närboende

Ett säkert sommartecken är Ringhals närboendeträff. En tillställning som går av stapeln sista lördagen i juni varje år.

För vilken gång i ordningen är dock osäkert, men närboendeträffarna startades av Ringhals första kraftverksdirektör Evert Ericsson någon gång i mitten på 1970-talet. Så det är en lång och uppskattad tradition som lever vidare.

I lördags den 27 juni var det dags igen och som vanligt visade sig vädret från sin allra bästa sida. Solen strålade från klarblå himmel och temperaturen låg kring 25-gradersstrecket. 180 personer samlades i Ringhals Infocenter för att lyssna på Ringhals VD Bertil Dihné som berättade om året som gått och vad vi på Ringhals har framför oss. Mycket kretsade – ganska självklart – kring TWICE-projektet på Ringhals 2.

Från Ringhals sponsring till Vattenfall 100 år

Sedan tog Anna Stålnacke, ställföreträdande kommunikationschef, vid och berättade om Ringhals sponsringssatsningar. Fokus för sponsringen ligger på ungdomar – framförallt när det gäller olika sportaktiviteter men även kulturen har sin plats, till exempel genom sponsringen av PS-musikalen i Varberg.

Vattenfalls 100-årsjubileum uppmärksammades också genom att Nils Andersson, från Vattenfall koncernfunktion kommunikation, berättade om 100-åringen från 1909. Mycket har hänt under årens lopp, från det att man var med och elektrifierade Sverige genom att bygga Olidans kraftstation i Trollhättan till det stora europeiska energiföretag som Vattenfall är idag.

Lunchbuffé i Infocenter.

Efter föredragen smakade det bra med en god lunchbuffé.

Kerstin Hallberg, Alf G Andersson och Jerk Sundberg.

Kerstin Hallberg och Alf G Andersson har varit med på många närboendeträffar. För Jerk Sundberg (till höger) var det första gången. Alla tre tyckter att det är en mycket trevlig tradition som förhoppningsvis kommer att leva kvar många år till.

Gun Einarsson, Magnus Svensson och Egon Einarsson.

Gun Einarsson, Magnus Svensson och Egon Einarsson var överens om att det är en trevlig gest från Ringhals sida att bjuda in till närboendeträff.
– Man får svar på alla sina frågor och dessutom får man god mat, säger Magnus.

Läs mer

Om Ringhals
Om TWICE-projektet på Ringhals 2
Om Vattenfall 100 år