Nyhet | 2011-08-25 | 15:20

Sommarens facit: två tusen turister

Besökare i en strid ström har hittat vägen till Ringhals Infocenter i sommar.

Ringhals eltåg

Infocenters sommarprogram har lockat nästan 2000 besökare. De har fått se en nyproducerad film om Vattenfall och erbjudits guidad tur med eltåget på området. Det har hållits presentationer för de mer intresserade och teckningstävlingar har funnits för de mindre. Allt för att alla ska få möjlighet att ta del av Ringhals, oavsett ålder.

Teckningstävling

Det är främst semesterfirare från Sverige som vill uppleva Ringhals på nära håll, men även gäster från världens alla hörn har hittat hit. Möjligheten att skicka Ringhalsvykort gratis har utnyttjats flitigt. Vykort har adresserats till såväl Bua som långväga då besökarna kommit från bland annat Ryssland, USA och Australien.

– Det är roligt att det finns ett så stort intresse för Ringhals i alla åldrar, säger Hanna Johansson som arbetat som informatör under sommaren.

Nytt för i år har varit en daglig, tjugo minuter lång presentation. Många är intresserade och ställer frågor som informatörerna gör sitt bästa för att besvara.

– Många frågar om strålning och speciellt om slutförvaret. De undrar också över säkerheten på grund av händelserna i Fukushima, säger Hanna.

– Energipolitik och elpriser är också vanliga samtalsämnen. Man märker också att det är många som inte vågar fråga rakt ut hur ett kärnkraftverk fungerar, men uppskattar när man förklarar, fyller Hannas kollega David Carlsson i.

Ringhals sommarguider David, Hanna och My

Nu står eltåget åter i garaget och laddar inför nästa sommar. Ströbesökarna minskar och Infocenter återgår till sin ordinarie besöksverksamhet. Även om sommaraktiviteterna tagit slut är dörren är alltid öppen för den som vill veta mer om Ringhals.

Infocenter är öppet alla vardagar kl 9-15. Välkommen!

Läs mer
Besök Ringhals Infocenter