Nyhet | 2008-02-11 | 14:15

Spännande arbetsplats med siktet inställt på framtiden

Utveckling, framtidstro och nyrekrytering är nyckelord på Ringhals, en av Hallands största arbetsplatser. Vattenfall investerar här 5 miljoner kronor om dagen i fortsatt säker, trygg och klimatneutral elproduktion.

– Ringhals är en mycket expansiv och spännande arbetsplats, säger personalchef Pia Kilbo, själv nyanställd sedan mitten av januari. Det som lockade mig till Ringhals var bland annat att man här kommit långt med att utveckla arbetsprocesserna. Och den öppna och positiva stämning jag möttes av från första stund.

Pia Kilbo är Ringhals personalchef sedan mitten av januari. Hon har tidigare arbetat som personalchef på Ardagh Glass.

– Vi vill göra ungdomar nyfikna på Ringhals som arbetsplats. Alla parter vinner på ett nära samarbete mellan skola och näringsliv, säger Ringhals personalchef Pia Kilbo.

Kompetens för framtiden

Förra året anställdes i genomsitt en ny medarbetare varannan arbetsdag på Ringhals. 2008 beräknas 75 lediga jobb annonseras ut. Personalstyrkan på drygt 1450 anställda växer – för att klara de stora investeringsprogrammen och planera inför kommande pensionsavgångar.

– Till år 2010 planerar vi att rekrytera 300 nya medarbetare, säger Pia Kilbo. Vi ser gärna att många av dem är kvinnor. Främst behöver vi högskole- och civilingenjörer men vi rekryterar även från teknisk gymnasie- och yrkesutbildning. De yrkesgrupper vi söker är bland annat kontrollrumspersonal, utvecklingsingenjörer, kvalitetsingenjörer, underhållstekniker och konstruktörer.

– För att lyckas locka till oss framtida medarbetare gäller det att tidigt väcka ungdomars nyfikenhet på Ringhals som arbetsplats och på energibranschen i stort. Det finns mycket att vinna för alla parter genom ett nära samarbete mellan skola och näringsliv, betonar Pia.

Så är det att jobba hos oss

Har vi något ledigt jobb som passar dig?