Nyhet | 2008-03-12 | 13:05

Statsbesök på Vattenfall i Stockholm

Onsdagen den 12 mars fick Vattenfalls kontor i Råcksta celebert besök. Rumäniens president Traian Basescu besökte företaget tillsammans med sin värd HM kung Carl XVI Gustaf, som en del i statsbesöket 11-12 mars.

- Vi är mycket stolta över att bli utvalda för det här statsbesöket och det är en ren ära för Dag Klackenberg och mig att få presentera vår verksamhet för våra gäster, säger Hans von Uthmann, Vattenfalls vice vd och chef Vattenfall Norden.

Statsbesök på Vattenfall i Stockholm

Trots statsbesökets späckade schema, tillbringade sällskapet exakt en timme i Råcksta i västra Stockholm. Först hälsades gästerna välkomna av styrelseordförande Dag Klackenberg på en företagstypisk orange matta.

Därefter informerades de om Vattenfallkoncernen av Hans von Uthmann i Norrbysalen och fick även inblick i ett gasprojekt som Vattenfall genomför i Rumänien, presenterat av ansvarig Jacob Lundberg från Vattenfall Power Consultant.

I halvtid var det dags för gruppfotografering på plan 1 i B-huset, och sedan bar det av till produktionslednings kontrollrum. Här fick sällskapet överblick över hur Vattenfall styr sin elproduktion. Via ett stort antal dataskärmar kan personalen hålla koll på allt som sker på den nordiska elmarknaden.

Enligt tidsschemat var det sedan dags för sällskapet att lämna Råcksta för en snabb bilfärd in till Kungliga slottet där kronprinsessans namnsdag firades på borggården.