Nyhet | 2010-09-30 | 13:15

Stockholmare testar Volvo V70 laddhybrid

Nu har allmänheten fått möjlighet att testa Volvo V70 laddhybrid. Av 1 600 sökande valdes två personer ut. Maria Karlsson från Tungelsta blev en av de lyckliga testförarna.

Vattenfall och Volvo utvecklar tillsammans en laddhybrid som kommer att säljas kommersiellt från 2012. Testarbetet pågår för fullt. Förutom Vattenfalls egen personal har nu även allmänheten fått möjlighet att provköra bilen.

Måndagen den 27 september rullade en Volvo V70 laddhybrid runt i Tungelsta. Maria Karlsson är en av de två utvalda testförarna, som under en veckas tid får köra elbilen.

Hela 1 600 personer ville provköra laddhybriden. Maria Karlsson, som jobbar på Patent- och registreringsverket i Stockholm, drog det längsta strået.
– Vi hade ett par kriterier och ville ha en person som passade bra in i testet, säger Johan Gembäck, kontaktperson på Vattenfall för testkörningarna i Stockholm. Maria är dessutom väldigt bilintresserad och vi hoppas att hon kan komma med bra input.

Maria Karlsson blev glad då hon fick beskedet.
– Hon berättade om en vän som jobbar på en motortidning och som alltid testar nya bilar. Nu fick Maria äntligen vara först, säger Johan Gembäck.

I måndags eftermiddag överlämnades bilen till Maria Karlsson.
– Hon var väldigt exalterad när vi tog första turen, berättar Johan Gembäck. Och det visade sig att hon nästan visste mer om bilar än jag själv.

Under en veckas tid ska Maria Karlsson ersätta sin vanliga bil med elhybriden, för att se hur den fungerar i vardags- och familjelivet. Hon ska även utvärdera hur laddningen har fungerat, om det är ett bra koncept och om hon kan tänka sig att köpa en laddhybrid när de finns tillgängliga på marknaden.

För mer information

Vattenfalls arbete med elbilar
Läs mer om samarbetet med Volvo