Nyhet | 2009-04-28 | 14:00

Succé för Vattenfalls energifyllda dag!

Fredagen den 24:e april gick startskottet för Vattenfalls 100-års jubileum. Besökarna till klimat- och energidagarna i Luleå blev de första som fick se Vattenfalls specialbyggda paviljong. En solklar succé.

Klimat- och energidagarna i Luleå

Trots det vackra vädret sökte sig så många som 5 000 personer inomhus för att besöka Vattenfalls utställning. Enormt snyggt, omfattande, det känns stort att ni kommit hit med detta till oss här uppe i Norrland, är några av många positiva kommentarer.

Ett 40-tal medarbetare från Vattenfall fanns på plats för att erbjuda besökarna sin expertis och bidra till roliga, lärorika och spännande energikickar. Hos de allra minsta var den vinnande delen de häftiga bilarna som drevs fram med egen bentrampande energi. Det det hördes även många förtjusta utrop när lekfulla och finurliga energiexperiment visades upp.

Lars Ejeklint, som arbetar med energieffektivisering, visade hur man med enkla medel och lite extra tanke kan använda el på ett smart sätt och bidra till för att spara energi.

- Jag hade ingen aning om att jag kan spara så mycket energi genom att byta ut mina lampor till lågenergilampor. Att så lite kan göra så mycket!, berättade Margareta Holmström från Luleå.

Vattenfal fyller 100 år

Att utställningen bidrog till att väcka tankar och funderingar över framtidens utmaningar gällande miljö-, klimat och energifrågor rådde det inga tveksamheter om. Som en av besökarna uttryckte det ”Man börjar ju fundera när man går här inne och lyssnar och tittar. Vad gör vi? Vad kan man göra? Detta berör ju oss alla, ska vi göra något måste vi alla hjälpa till”.

Det är viktiga och spännande, men även hoppingivande framtidsfrågor som Vattenfall berör. Vår resa går vidare genom Sverige och Europa och vi önskar dig varmt välkommen att besöka oss.

Vill du också upptäcka hur en nybliven 100-åring tänker möta framtidens energiutmaningar? Kika in på kalendariet för en plats nära dig:

Energi och klimatdag

Få tips och råd från våra energiexperter