Nyhet | 2010-03-18 | 14:15

Teknikgymnasium får hederspris

Design och arkitekturprogrammet vid Teknikgymnasiet i Södertälje fick nyligen ta emot Vattenfalls hederspris för sitt bidrag i Design Open 2009 på Sveriges Energiting, Stockholmsmässan.

Det är för sitt bidrag Induction Infrastructure Concept som Design och arkitekturprogrammet årskurs 3 får ta emot Vattenfalls hederspris. Induction Infrastucture Concept är en trådlös energiöverföring från väg till bil utan farliga utsläpp. Dagens vägar kan byggas om så att framtidens induktionsbilar kan färdas på dem precis lika bra som dagens bilar.

Design Open 2009
Design Open 2009 arrangeras av Stiftelsen Svensk Industridesign i samarbete med Energimyndigheten, Vattenfall, Vägverket, Mittuniversitetet, Chalmers, KTH och Design i Västernorrland. I Design Open samlas framtidens designer, entreprenörer och affärsutvecklare för att lära sig mer om designens betydelse och inspirera näringslivet till nya sätt att tänka.

Tävlingen har ett tydligt miljöfokus och 2009 var tävlingsuppgiften: ”Utveckla produkt, tjänst eller koncept för våra rullande transporter, som påverkar människors vilja att resa och frakta miljövänligt.”


Läs mer om hederspriset (nytt fönster)