Nyhet | 2009-07-16 | 10:30

Torgliv i Östhammar ett lyckat evenemang

Forsmarks deltagande i ”Torgliv” på Rådhustorget i Östhammar den 7–11 juli lockade många, både stora och små besökare.

Besökare anländer till Östhammar från den guidade bussturen till Forsmarks bruk och Kärnkraftverket

Besökare anländer från den guidade bussturen till Forsmarks bruk och Kärnkraftverket.

– Vi känner oss jättenöjda. Det kom många glada besökare trots det dåliga vädret. Det som lockade flest var att köra elfordonen och att gå tipspromenaden, säger Anders Markgren från Forsmark Kommunikationsavdelning.

Under veckan erbjöds besökarna många olika aktiviteter. Ett populärt inslag var att provköra en elbil eller en elmoped. De allra yngsta fick nöja sig med att provsitta. De som ville förevigades med ett foto. Många passade på att äta lunch eller ta sig en kopp kaffe på torget i Forsmarks Wärdshus tillfälligt uppställda uteservering. Från torget utgick även guidade bussturer till Forsmarks bruk med anslutning till våra sommarturer.

Många barn ville provsitta i rally-elbilen som byggts av elever från Forsmarks skola.

Många barn ville provsitta i rally-elbilen som elever från Forsmarks skola byggt.

– Idén med konceptet var att flytta en del av verksamheten i Forsmark till Rådhustorget några dagar. Forsmarks Wärdshus, Vattenfall, Forsmarks Kraftgrupp, ISS Facilitys Services, Sundbergs Busstrafik, Forsmarks skola, Svensk Kärnbränslehantering (SKB) och Östhammars Natur-Teknikskola medverkade, säger Peter Jansson, besökschef vid FKA.

Under torgveckans sista dag utsågs vinnarna i tipspromenaden som 300 personer deltog i. Första pris, en elmoped (för att fira Vattenfalls 100-årsjubileum) gick till Lars Arvidsson från Östhammar, andra pris, en middag för två personer och övernattning på Forsmarks Wärdshus gick till Britt Marie Peters från Stenskär och tredje pris, en teaterbussresa till föreställning Cats inklusive supé med Sundbergs Busstrafik gick till Reino Tanskanen i Östhammar. Grattis!

Första pris i tipspromenade var en elmoped. Peter Jansson, besökschef på Forsmark gratulerar vinnare  Lars Arvidsson från Östhammar

Första pris i tipspromenade var en elmoped. Vinnare Lars Arvidsson från Östhammar tog emot priset av Peter Jansson, besökschef på Forsmark Kommunikationsavdelning.