Nyhet | 2011-05-18 | 15:30

Unga snillen vann Ringhalspriset

Årets ringhalspristagare på PS-gymnasiet har nu utsetts. Vinnarna belönas med sommarjobb på Ringhals, 1000 kronor, blommor och diplom.

Moa Larsson blev dubbel förstapristagare genom att ta hem både fysik och kemipriset. Dessutom fick hon en tredjeplats i matematiktävlingen. Även Simon Arneson blev pristagare i samtliga klasser.

– Det här är femte året Ringhalspriset delas ut. Första året var det enbart killar som vann, men nu är könsfördelningen nästan jämn och det tycker vi är jätteroligt, säger Anna Stålnacke på Ringhals kommunikationsavdelning. Vi vill uppmuntra ungdomar att vidareutbilda sig inom teknik och naturvetenskap för att i framtiden söka jobb inom energibranschen. På Ringhals behöver vi nyanställa många duktiga medarbetare i framtiden.

Vinnarna har utsetts genom en nationell tävling och presterat bäst av skolans alla deltagande elever.

Årets ringhalspristagare på PS
Prisutdelare var Annette Lövefors-Daun, Ringhals stabschef för säkerhet, miljö och kvalitet. Här ses hon tillsammans med pristagarna: i främre raden Simon Arneson, Elsa Roxling och Moa Larsson. I bakre raden står Victor Åberg och Pontus Thorild tillsammans med lektor David Pettersson.

Årets Ringhalspristagare

Fysik
1. Moa Larsson 08NVB
2. Simon Arneson 08NVB
3. Victor Åberg 08TEC

Kemi
1. Moa Larsson 08NVB
2. Simon Arneson 08NVB
3. Elsa Roxling 09NVB

Matematik
1. Simon Arneson 08NVB
2. Pontus Thorild 08NVA
3. Moa Larsson 08NVB

Läs mer: 
Jobba på Ringhals
Ringhals studentaktiviteter