Nyhet | 2009-12-10 | 10:40

Unik vintersatsning för bevakningspersonal

Ringhals anlitar Svensk bevakningstjänst, SBT, för sina bevakningsuppdrag. SBT inleder nu en stor utbildningssatsning i samarbete med Arbetsförmedlingen för personal som blir övertalig under vintern.

Enbart det här året har SBT anställt 150 personer för att klara Ringhals behov av bevakningstjänster under de stora revisionerna. Istället för att varsla de personer som blir övertaliga när revisionerna är över satsar alltså SBT på att kompetensutveckla flera av medarbetarna med sikte på att det finns jobb för dem igen till våren.

Drygt 50 medarbetare har påbörjat utbildningen som pågår från november till mars nästa år.

SBT står för utbildningskostnaderna, Arbetsförmedlingen för ersättning till dem som går utbildning och Ringhals ställer upp med lokaler för undervisningen. Vissa delar kommer även att ske i ABF:s lokaler i Varberg.

Johan Sigurdsson

– Vi ser det här som en verklig win-win situation för alla, framhåller Johan Sigurdsson, platschef för SBT på Ringhals. Våra medarbetare som går programmet stärker sin kompetens på flera områden. För SBT betyder det att vi kan erbjuda högre kvalitet på våra tjänster till Ringhals, och Ringhals får i sin tur en bättre leverans.

I programmet får kursdeltagarna en fördjupning inom bland annat bevakning, brand/räddning, strålskydd, logistik och anläggningskännedom.

– Det känns mycket bra att kunna erbjuda våra medarbetare detta och slippa lägga varsel inför vintern, fortsätter Johan. Men även de som inte går programmet kan tjäna på den här situationen eftersom de kan komma att erbjudas fler tjänstetimmar. Vissa delar av programmet kommer även att erbjudas till fler av våra medarbetare på SBT.

Läs mer

Om Svensk bevakningstjänst (nytt fönster)